Indre lederskab

november 8, 2018
Helle Brinch

Gennem mit arbejde med ThetaHealing har jeg opdaget, hvad jeg kalder ”indre lederskab”. Det er at tage ansvar for alt hvad der sker i din krop, psyke og sjæl og er en forudsætning for at tage lederskab i dit ydre liv. Nogle mennesker bruger meget tid på at være dygtige ydre ledere, men har meget ringe kontakt med deres indre. De kommer til mig og forstår ikke kroppens budskaber og er mildest talt bange for deres egen krop og dens signaler.

Dette mener jeg er en væsentlig årsag til at bl.a. angst, stress, depression og mange sygdomme er stigende i de vestlige lande. Vi kan efterhånden kontrollere alt, men er simpelthen blevet bange for vores egne følelser og reaktioner!!

Vi bliver bl.a. stressede, når vi ikke har kontakt med vores følelser og dermed ikke føler vi kan kontrollere dem. Dette kan resultere i, at vi kommer til at leve med følelsen af en tikkende bombe indeni, hvor vi konstant frygter at den skal eksplodere. Dette kan enten være i raseri eller en følelse af sammenbrud. Stress handler også om at vi overhører de impulser der fortæller os, at vi skal geare ned.

Mange kontrollerer deres følelser ved at tænke på noget andet og derved kommer vi til at ”leve i hovedet” og bliver afhængige af, at vores tanker konstant underholder os og leder os bort fra kroppen. I vesten siges det, at vi har ca. 60.000 tanker om dagen, hvorimod man i østen siger at man har 10.000 – 15.000 tanker om dagen. Det er jo tankevækkende!

I vesten går vi hovedsageligt op i ydre lederskab, hvorimod de i østen prioriterer det indre lederskab højere. De mener, at du bliver nødt til at have kontakt med dit indre og skabe en indre bevidsthed, før du er i stand til at lede dig selv og andre i det ydre liv.

Indre lederskab handler om at have bevidsthed om hvad der sker i din krop. Når du tør sende din bevidsthed ned i kroppen og mærke og acceptere de impulser der er tilstede, vil du have kontakt med dig selv og bedre kunne rumme dine følelser. Dine følelser transformeres som regel til mere positive følelser, når du accepterer dem. – Det svarer til at trøste et barn. Så snart barnet får kontakt, holder det som regel op med at græde og bliver straks mere glad.

Når du tør kigge indad og kommunikere med din egen krop, følelser og celler, vil du begynde at tage ”indre lederskab”. Din krop finder en ro, da den kan mærke dit lederskab, hvilket vil eliminere bl.a. stress, angst, depression og søvnløshed.

Indre lederskab giver desuden autenticitet og andre mennesker kan mærke at du er i kontakt med dig selv og tør være  udenpå, som du er indeni, hvilket skaber respekt og et autentisk ydre lederskab.

Nå dine mål med indre lederskab

For at skabe forandring og nå de mål du sætter, er det essentielt at have fokus omkring dine mål, hvilket du også kan skabe med indre bevidsthed. Har du fokus gennem kroppens bevidsthed, vil det skabe et dybere fokus, som er nemmere at holde over tid. Skaber du udelukkende din beslutninger gennem sindet og forsøger at bruge det mentale sind til at nå dine mål, vil du mærke, at sindet lettere lader sig distrahere og har en evne til ofte at skifte mening og retning. Enhver karateudøver ved, at det er nødvendigt at have sin bevidsthed i solar plexus, for at have balance, styrke og fokus under en kamp.

Tages dine beslutninger ud fra en indre bevidsthed, vil de desuden være påvirket af dine fornemmelser og intuition for hvad der er sandt for dig, og ikke blot være påvirkede af kollektive strømninger.

 

Indre lederskab og sygdomme

Med indre bevidsthed kan du ikke blot tage lederskab over følelser men også din krop og celler. Vores celler, fungerer som medarbejdere på en arbejdsplads og har brug for en tydelig leder, der for fortæller hvordan de skal fungere og samarbejde. Har vi ikke denne bevidsthed, vil det være vores tanker der kommer til at styre processen. Vores tanker har en stærk påvirkning på vores krop og følelser og fungerer op til 90 % af tiden på et ubevidst plan. Cellebiolog Bruce Lipton mener, at 70 % af vores tanker er negative (Kilde: Bruce Lipton ”The Biology of Belief”), hvormed det er disse negative tanker, der kommer til at styre vores celler. Kræft er bl.a. når vi mister dette lederskab og cellerne bliver autonome og tror de beskytter os ved at dele sig. Når du ved, at du kan tage lederskab over dine celler, vil du kunne kommunikere indad og slippe frygten for at ”noget i dig” tager over, men vide, at det er dig der styrer processen indadtil.

Når jeg arbejder med personer der er ramt af kræft, hjælper jeg dem med at finde deres indre lederskab, så de kan slippe frygten for kroppen og lede den med kærlighed.

Du kan opnå indre bevidsthed og lederskab gennem Mindfulness/meditation, kropsterapi og psykoterapi samt via ThetaHealing, der lærer dig at slippe frygten for dine følelser og indre liv.