Forecast 2021

januar 15, 2021
Helle Brinch
2021 – et kolbøtte år.

 

2021 bliver ikke som du tror. Det er overskriften for dette år. Alt vil – og kan – ændres på det kollektive og helt personlige plan. Ønsker du at skabe ændringer, er det nu! Og ikke blot en lille smule, men der er mulighed for at vende alt på hovedet – lave en kolbøtte. Det vil sige helt at ændre spor i flere retninger af dit liv på en gang. At slippe dine gamle roller og din afhængighed af de kollektive værdier og finde dig selv og dine værdier.

Vi blev alle lidt rystede i 2020, men også lidt stærkere. Flere er klar til at slippe den kollektive tryghed og springe ud som selvstændige og at søge nye eventyr. Ønsker du dette, er tiden efter maj fantastisk.

Et år med polariteter og paradoxer

Selvom 2021 er meget lysere end 2020, starter det som et koldt og hårdt år. Helt fysisk kan det blive et år med meget lave temperaturer mange steder i verden og psykisk er der mangel på varme. Mange mennesker er i underskud, og føler sig som ofre. De bliver derfor hårde og uforstående overfor hinanden. Især januar og februar handler om kamp og drama. Der vil være mange konflikter mellem den maskuline og feminine energi (også i os selv), indtil disse energier samarbejder bedre efter maj. Alt er på en måde “taget op til overfladen” i starten af året, for at lande mere afbalanceret i slutningen af året. Derfor er det et år hvor polariteterne er i spil, indtil vi mere og mere rummer begge sider – de paradokser der skaber alt liv.

 

Kærligheden er der – når vi finder den i os selv

Mange vil opdage at vi må være mere kærlige ved hinanden og vælger at finde kærligheden frem i dem selv. Derfor er 2021 også kærlighedens år og især 2. halvår byder på meget romantik. Vi vil opleve mange romantiske (kendis) bryllupper i 2. halvår. Hver især skal vi lære at trække os fra den kollektive, negative energi bl.a på de sociale medier. Vi henter meget mere, ved at gå “indad” og ændre os selv, end at prøve at ændre de andre.

Det lidt paradoksalt at lave denne forecast, da 2021 handler om at du kan får et fantastisk kærligt år, hvis du vælger at lytte til dig selv og din indre intuition. Det er ikke længere tid til at lytte til guruer, terapeuter eller lignende, det er tid til at lytte til dig selv. Vi bliver derfor mere klar til at finde visdom og styrke i os selv og bliver mindre afhængige af at hente den udefra.

 

Et mere bevidst og lyst år

2021 kan ende som et meget lyst år med større bevidsthed og erkendelse af, at vi kan skabe det liv vi ønsker. Når vi blot tager 100 % ansvar for det. Vi begynder dermed at slippe offerrollerne.

Corona vil slippe sit tag stille og roligt gennem 2. halvår (topper sidst i februar), hvilket vil føles som om loftet åbner sig og lyset strømmer ind. Der bliver derfor plads til masser af fest og dans i 2. halvår.

Der er meget styrke at hente i 2021. Når vi klarer alle udfordringerne, vil vi blive mere stærke, tålmodige og modstandsdygtige. Vi vil hente en styrke, som vi får brug for fremover. Et billede på 2021, er som en surfer der har ventet længe på bølgen. Kan vi klare at vente og finde ro i ventetiden (især tiden indtil marts og maj), vil vi kunne ride med på bølgen, der kommer fra maj og bliver endnu større i 2022.

Kollektivt handler tiden også om valg og at skabe den verden vi ønsker, samt at ændre polariteterne her. Ubalancer i verden bliver mere synlige og også mere uacceptable. Skal vi ændre verden, skal vi alle lave nogle seriøse ændringer der handler om forbrug, miljø og en anden fordeling af økonomiske ressourcer. Folk vil kræve mere for lighed og balance, ligesom der vil være et stort behov for nye ledertyper, der andre værdier end blot penge og vækst. Da vi i højere grad finder en indre styrke, har vi mindre brug for stærke, dominerende ledertyper, men brug for ledere, der tør gøre os stærke. Igen er det de feminine energier der vil blande sig.

 

Bedre miljø og bedre teknologi

Vi vil se en del ny teknologi, der vil ændre vores måde at se verden på, og som kan hjælpe vores miljø og klima. Jeg ser, især i 2. halvår ” en masse, skønne forskere, der er klar til at præsentere opfindelser der gavner miljø, klima og 3. verdens lande. Jeg så i 2019, at vi begynder at kunne lave energi på samme måde som solen, hvilket er via brint og helium. Måske tiden er ved at være klar til at udnytte denne energi bedre og dermed lære af universet.

 

Og lidt overskrifter…

Trump forsvinder lidt første halvår og kommer tilbage i 2. halvår. Måske Joe Biden bliver syg og Trump tror han kan vende tilbage til sin gamle plads..?. Det kommer han ikke til, men måske Kamala Harris får en chance i stedet. Mette Frederiksen kommer i modvind i socialdemokratiet og mister støtte. Der kommer ekstrem varme mange steder, Grækenland skal nok undgås til sommer. Storbritannien er præget af kaos i 2021, men en større intern handel mellem England, Irland og Skotland forstærker Storbritanniens økonomi over de næste par år. Der kommer meget regn i Californien, som de har svært ved at håndtere. Jeg ser voldsom narko relateret uro i sydamerika (Braslien, Ecuador). Lars Løkke kommer med afsløringer af andre politikere, især omkring magtmisbrug. Måske han selv afsløres også. Der kommer voldsomme storme i Danmark. Dette kan være symbolsk og jeg ser det er nødvendigt med en øget jordforbindelse.