Intuitiv hypnose – en genvej til dine ressourcer

april 16, 2021
Helle Brinch
Hypnose er inspireret af østens meditation og intuition. Forenet med vestens terapi og neurovidenskab er det en fantastisk genvej til dine ressourcer.
Hypnose er en af ​​de ældste former for psykoterapi i den vestlige verden, og det er nok også den mest misforståede terapiform. Den forbindes ofte med kunstnere og sceneshows, hvormed mange frygter, at de i hypnoterapi mister deres egen kontrol og bevidsthed, da det kan se ud som om hypnotisøren får det til at ske ved ren manipulation.

Hypnosen startede også i den mere manipulerende ende, hvor man opfattede det som magi. Senere fandt man ud af, at hypnose ikke er søvn, som mange opfattede det som, men en trancetilstand der svarer til meditation, og at al hypnose er “selv-hypnose”. Det vil sige, at det er ikke udøveren der får klienten i trance, men klienten selv, der skaber denne tilstand.

Trance giver adgang til underbevidstheden
Fordelen ved hypnose er, at trancetilstanden giver adgang til underbevidstheden. Vores underbevidsthed fungerer som et lager for alle vores oplevelser, følelser og overbevisninger. Samtidig er nervesystemet afslappet i trancen, hvilket betyder at man kommer udenom klientens kritiske tanker og destruktive selv-beskyttelse.
Hypnose er inspireret af østens meditation
Hypnose er bl.a. inspireret af østens meditation. Under meditation er vi især i de afslappede alfa- og thetahjernebølger. I denne tilstand frigøres vores højere bevidstheds kræfter og afstedkommer opblødning, forståelse, indre harmoni samt balance. Vores polariteter forenes i denne tilstand og man kan sige, at vi healer vores underbevidsthed via vores højere bevidsthed under dyb meditation.Dette et en fantastisk måde at skabe personlig udvikling og transformation. Udfordringen med ren meditation er blot, at det tager lang tid at lære at meditere på et dybt plan. Desuden kan det være udfordrende at skulle møde sine skyggesider, sår og traumer alene. I hypnoterapi kombinerer vi den afslappede meditationstilstand med en terapeut, der fungerer som guide for klienten. Dermed kan klienten guides ind til sine egne ressourcer og selvhealende kræfter og anvende disse til forløsning af negative energier og overbevisninger.
Hypnose bringer klientens egne ressourcer i spil

Vi har alle de mest fantastiske ressourcer i vores højere bevidsthed – eller sjæl. For mig at se, er der ingen grund til at en terapeut skal fungere som en ekspert, der skal påvirke dit sind eller vise dig vejen. Den kender du udemærket selv.

Jeg mener at tiden er klar til terapi der bringer klientens egne ressourcer i spil. Dermed fjerner vi ikke længere ubehagelige følelser, men transformerer alt der er sket igennem livet til personlig udvikling. Dette kræver blot at terapeuten kan arbejde intuitivt og følge dig på din rejse. På denne måde kombinerer man fortidens visdom og meditation med nutidens erfaringer indenfor terapi og neurovidenskab.

Ny uddannelse som Intuitiv Hypnoterapeut

Dette er præcis hvad jeg har valgt at gøre i min nye uddannelse som Intuitiv Hypnoterapeut. En uddannelse jeg har skabt ud fra 17 års erfaring med terapi, intuitivt- og energetisk arbejde, kropsterapi samt, naturligvis, hypnoterapi. Sammen med Psykolog, Mette Herslund, har vi brugt det sidste år på at skabe og nedskrive denne uddannelse. Vi glæder os meget til at starte den op til september. Er du nysgerrig, kan du læse mere om den her: https://www.hellebrinch.dk/intuitiv-hypnoterapeut-uddannelse-2/

Hør guidet hypnosemeditationer

Ønsker du en smagsprøve på hypnose, kan du høre min seneste guidet meditation der er inspireret af Dr. Joe Dispenza og kvantefysikkens love. Meditationen handler om at være i nuet og acceptere alt hvad der sker i kroppen her og nu, samt at heale fortiden med fremtiden. Det er meditation nr 15 og findes ved at scrolle ned til “meditationer” fra forsiden af hjemmesiden. Meditation nr 2 er en guidet hypnose til mere selvkærlighed.