Har du et livsformål?

september 7, 2018
Helle Brinch

Flere og flere mennesker kommer til mig og fortæller at de har skønne liv med dejlige familier og gode jobs, men at der mangler noget dybde og mening i deres tilværelse. De har dog oftest ikke nogen anelse om hvad det skal være, og har brug for at trække på mine clairvoyante evner for at finde et svar.

Vi lever i en tid, hvor vi ikke længere tilfredsstilles af gode lønninger, tryghed og anerkendelse, vi vil gerne vide hvem vi er og lave noget der virkelig giver mening at stå op til om morgenen. Om vi kalder os spirituelle eller ej, søger mange mennesker et højere formål med livet og mærker ofte tomhed, depressive følelser eller stress, når dette ikke findes.

Som ung valgte jeg selv medie- og marketingvejen og arbejdede i mange år på TV 2 i et spændende job med god løn men med samme følelse af ”at der manglede noget”. Da jeg fik min datter, begyndte jeg at lide af søvnløshed og måtte derfor sige op, men jeg vidste stadig ikke hvad det var der manglede. Jeg vidste ikke, at det var min sjæl der var begyndt at banke på. Havde jeg dengang fået af vide, at jeg i dag ville være holistisk underviser, havde jeg nu heller ikke troet på det. Der var for stort et gab mellem den, jeg var opdraget til at tro at jeg var, og den jeg i virkeligheden er, så vejen derhen blev lang.

Af interesse og nysgerrighed tog jeg en uddannelse som gestaltterapeut, men havde bestemt ikke regnet med at jeg skulle bruge den til noget. Med årene måtte jeg dog sande, at skulle jeg vågne glad op om morgenen, var det en noget anden vej jeg skulle ud af, end den karrierevej jeg havde planlagt.

Jeg har nu overgivet mig totalt til at gå den vej min passion tager mig og har også undervejs opdaget, at det altid er den vej der giver mig mest succes…


UNIKKE EVNER
Min erfaring er, at vi alle har nogle unikke evner, som vi kan have med os sjæleligt, genetisk og fået forstærket igennem vores liv og opvækst. Ofte ser vi ikke disse evner eller tillægger dem ikke værdi, da de altid har været der, og vi derfor kommer til at tage dem for givet. De er dog langt fra tilfældige, da jeg mener at der er en mening med de udfordringer vi har været igennem og de netop er en ”nøgle” direkte til vores livsmission.

Jeg tror desuden at universet er genialt og såfremt alle fandt deres unikke evner og livsformål, ville det fungere som et puslespil, hvor alle brikker ender med at gå op.


SLIP GAMLE ROLLER
For at finde ind til dit sande jeg, må du identificere de roller og identiteter du har fået med dig gennem din barndom. Sæt dig og skriv disse ned. Der kan sagtens være flere. En rolle kan være ”den kloge”, ”den sjove”, ”det sorte får der aldrig lykkes” etc. En rolle holder dig fast i din comfortzone og vil hindre dig i din sande udvikling. Når du har skrevet disse ned, så mærk efter hvad de egentlig gør ved dig og gør dig klar til at slippe dem.  Også dem du har det godt med – en rolle er altid begrænsende.


MÆRK DIN PASSION
Nogle ved fra de er børn, hvad der er deres livsformål og ved hvad de elsker at lave. Andre har ingen idé om hvad de kan lide at lave og en forklaring kan være, at de ikke blevet ”spejlet” positivt i det de kunne lide at lave.

– Barndommens gade
Barndommen kan være en genvej til at huske hvem du er. Hvad elskede du at lege eller gøre som barn? Er der en særlig leg/interesse der gik igen og måske en leg du selv opfandt? Hvad ønskede du at være som barn?

– Hvad kan du ikke lade være med?
En anden vej er at lukke øjnene og ligge dig godt til rette i en sofa. Forestil dig så at du forulykker med et stort skib fuld af mennesker og I alle ender på en øde ø. Når du har hvilet dig i et par uger i en afslappende hængekøje, hvad kan du ikke lade være med at lave? Ville du hjælpe de andre med deres sår og skrammer, arrangere lidt fest, stå for maden, opfinde bedre måder at leve på eller hvad…se hvad der dukker op.

– Skriveøvelse
Og endnu en øvelse er blot at skrive. Skriv spørgsmålet: ”hvad er mit livsformål (brug det ord der passer bedst til dig; livsmission/livsformål/purpose). Sæt nu kuglepennen på papiret og skriv non-stop uanset hvad der dukker op. Dermed får du fat i dybere dele af din bevidsthed/sjæl.


DIN SJÆL BANKER PÅ
Endelig handler det om at mærke hvad du elsker at lave. Hvad er vigtigt for dig at nå at udrette her på jorden, mens du er her. Hvad vil du gøre, selvom du ikke fik penge for det.

Når du udlever dine passioner fører de sammen til dit livsformål. Dit livsformål er større end dine passioner, det er det, du kom her på jorden for at udrette.

At finde dit livsformål er det vigtigste du kan gøre i dig liv. Det er som sagt din sjæls kalden og leder dig til et liv i bevidsthed og tilfredshed. Vejen derhen er ikke altid nem, da du skal til at slippe kontrollen, identitet og overgive dig til din sjæl. Mange frygter at miste HVEM de er (rollerne/identiteten), da det efterlader et midlertidigt tomrum, men du kommer i virkeligheden til at finde ud af alt HVAD du er. Det vil vække en energi og kraft i dig samt en højere kærlighed til dig selv, da du lever din sandhed og ikke længere undertrykker dele af dig.

GÅ VEJEN
Når du går mod dit livsformål, vil du sikkert bekymre dig om, hvorvidt du også kan tjene penge på det. Da dit livsformål kommer fra dit indre – din sjæl – er det forbundet med en større helhed og vil også være det verden har brug for. Selvfølgelig møder du modstand på vejen, – både ydre- og indre modstand, men vilje, bevidsthed og tro skal nok føre dig til at kunne leve af din passion og dermed er det blevet til dit ”højere livsformål” eller purpose på godt dansk. Rigtig god fornøjelse!