Hjælp din teenager

oktober 1, 2020
Helle Brinch

Jeg får en del teenagere i min klinik, der har svært ved at sove og lider af angst, stress, OCD og kan føle at livet er tungt.

Det er helt normalt, at der sker en masse hormonelle forandringer omkring 13-års alderen, som både påvirker krop og sind. Især piger får ofte søvnproblemer i denne alder, men drenge kan også være påvirkede.

Nogle gange går tilstanden over af sig selv. Andre gange bliver en lille ubalance selvforstærkende og bliver større med tiden.

Jeg anbefaler derfor at du hjælper din teenager med det samme og især til at få en god søvn, da hjernen overbelastes, hvis den ikke får nok hvile. Dette vil blot forstærke ubalancen.

Magnesium
Mangel på magnesium påvirker vores nervesystem. Mangelsymptomerne kan ytre sig i irritation, uro, hovedpine, migræne, søvnforstyrrelse, ørhed, depressioner, pirrelighed, lysfølsomhed, hjertebanken, angstfornemmelser og koncentrationssvækkelse. Derfor er det essentielt at få magnesium, helst inden sengetid og gerne magnesiummalate. (Kilde: http://helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1610/sprog=1/grp=6/menu=5/)

Lavendelolie
Lavendel er beroligende og kan drikkes som te eller anvendes som æterisk olie der opblandes i kokosolie og smøres på kroppen inden sengetid.

Baldrian, banan, cacao
– Er ligeledes søvndyssende. Det er desuden rart at få noget beroligende og lidt “kærlighed” og ekstra opmærksomhed inden sengetid. Teenageren vil sikkert ikke længere puttes, men trænger stadig til opmærksomhed. Her kan et roligt og kærligt aftenrituel hjælpe. Husk dog ikke at “hype” det at han/hun skal sove. Det må ikke blive et projekt at skulle sove og der skal naturligvis ikke skabes frygt omkring det. – Kun kærlighed.

Kost
På min hjemmeside under “blog” på side 2 har jeg en kostplan (https://www.hellebrinch.dk/diaet/) jeg også kan anbefale. En god kost påvirker psyken en del. Her er også nævnt nogle fantastiske kosttilskud der støtter nervesystemet og immunforsvaret.

Meditation
Det er mange, mange gange bedre at meditere inden sengetid end fx at kigge på netflix eller sociale medier. Meditation hjælper hjernen med at skabe alfa- og thetahjernebølger, der hjælper med at falde i søvn. Desuden er meditation gavnligt for hjernen, nervesystemet og hjertet. Jeg har lavet en meditation til teenagere, som du finder ved at scrolle lidt ned fra forsiden af min hjemmeside og klikke på “meditation”. En del børn og teenagere lytter også til min sovemeditation, der ligger samme sted.

Desuden kan jeg anbefale en meditation til at skabe hjertekohærens, som også er uhyre gavnligt for nervesystemet og til at skabe hormonel balance. (https://www.hellebrinch.dk/2626-2/)

EFT/TFT
Tankefeltterapi er en meget simpelt og effektiv metode, især ved lidelser i nervesystemet, hvor du “tapper” på meridianpunkter. Du kan finde videoer på youtube der viser hvordan du kan anvende det.

Virker alt dette ikke, vil jeg anbefale hypnoterapi, hvor man kan afdække og behandle årsagen til lidelsen. Ofte kan du få meget effekt af ovenstående, især hvis du sætter ind tidligt.

 

Rigtig god fornøjelse!