Virker healing?

oktober 11, 2019
Helle Brinch

Nogle klienter spørger om ThetaHealing, eller andre af de behandlinger jeg udbyder, virker.

Når vi mennesker spørger om “det” virker, har vi i bund og grund lagt ansvaret for vores healing over på andre mennesker – eller metoder – og fralagt os ansvaret for vores egen udvikling.

Dette er helt naturligt, da vi er opvokset i en kultur hvor vi har lært at tro mere på videnskaben end på egen intuition og egne selvhelbredende evner. Vi er opdraget til at gå til lægen når vi har ubalancer, og få en pille der kan kurere os. Lægen og videnskaben er blevet autoriteten, der ved hvordan vores krop fungerer og hvad vi har brug for. Vi har valgt at lytte til autoriteten og at denne har mere forstand end os.

Før videnskaben var det kirken der optrådte som autoriteten, der viste os vejen og fortalte hvordan vi skulle leve.

Denne tankegang har fremmedgjort os overfor vore egen krop og psyke og vi behandler den næsten som et fremmedlegeme, vi spørger andre til råds omkring. Og så længe vi gør det, er healing og forløsning af vore psykiske og fysiske ubalancer næsten umulig.

Vi er selv ejere af vores krop og celler. Vi er bevidstheden i vores krop. Bevidstheden er kontakten til vores krop, psyke og celler. Når vi er bevidste, er vi altså i kontakt med os selv. Alle dygtige psykologer, healere og behandlere ved, at vi bliver nødt til at være i kontakt med os selv, for at heale og forløse os selv for gamle destruktive mønstre samt traumer.

Når mine klienter spørger mig om mine behandlinger virker, lægger de ansvaret over på mig og væk fra sig selv. Først i det øjeblik klienten tager ansvaret tilbage er der mulighed for healing og sand forløsning.

Jeg kan hjælpe mine klienter med at komme ned i de dybere lag, de selv har svært ved at få fat i. Jeg kan hjælpe med at arbejde med underbevidstheden, klientens højere bevidsthed og hjælpe klienten med at holde troen, når han/hun møder modstand og begynder at tvivle. Jeg kan hjælpe klienten med at turde give slip på gamle overbevisninger, følelser og traumer. Men jeg kan i bund og grund ikke heale nogen.  Jeg er blot fascilitator og vidne til processen.

Så mit svar bliver igen og igen til de klienter, der spørger om mine behandlinger virker på det de fejler: “det ved jeg ikke, men er du indstillet på at tage ansvar for din proces og forpligtige dig til at arbejde i dybden – også når det bliver lidt provokerende, fordi det enten bliver hårdt eller der ikke sker så meget i en session eller to, så ved jeg at de fleste fysiske og psykiske udfordringer kan forløses”.

Vi er alle fantastiske, guddommelige mennesker, der selv har valgt vores udfordringer, da der er noget vi skal lære af dem. Når vi tør tage det fulde ansvar for vores liv, og begynder at slippe den historie vi har med os og dermed ikke længere giver andre mennesker skylden for dårlige hændelser i vores liv, vil der automatisk ske en transformation.

Forskellen mellem almindelig terapi og psykologisk healing (energipsykologi) er, at terapi oftest “lapper” os og lærer os at forstå “hvad” der er sket, hvorimod psykologisk healing hjælper os med at forstå “hvorfor” hændelserne er sket. Dette i form af at se læreprocesserne i vores traumer, hvormed de vil vendes til styrker.

Så når en klient spørger om “det virker”, burde jeg egentlig svare: “virker du?”. Og selvfølgelig gør de det, da alle er guddommelige mennesker og vi lever i et guddommeligt, intelligent univers, der ikke laver fejl, men har haft en hensigt med den ubalance der blev skabt.

 

PS: Jeg ved at alt ikke kan heales til det vi ønsker. En person der fx. er kommet ud for en bilulykke og er blevet lam i hele kroppen, kan muligvis ikke få føreligheden tilbage. Mirakler sker, og måske vil det ske  Måske er der en anden læreproces. Måske er læreprocessen at finde ind til en ro i sindet, der kan hjælpe personen med at acceptere det der er sket. Vi kan altid heales, men måske ikke altid med det udfald vi havde regnet med.

 

 

No comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *